top of page
Zoeken
  • Samantha de Blij

Oertijdwandeling in Lage Vuursche (8.5 km)

Wandel door een bosrijke omgeving en geniet na je wandeling van het gezellige dorp


Route:

8,5 km - Oertijdwandeling Volg de blauwe palen. Vanaf de parkeerplaats zie je een bord die je de juiste richting wijst.


Parkeren: Dorpstraat, Lage Vuursche, tegenover Café - Restaurant de Lage Vuursche. voor je navigatie kan je huisnummer 2 aanhouden.


Horeca:

De wandeling start en eindigt in een dorp. Hier zijn diversen horecagelegenheden te vinden, onder andere: Café - Restaurant Lage Vuursche: http://www.vuursche.nl/ De Bosrand: https://bosrandlagevuursche.nl/ Het Vuursche Bos Pannenkoekenrestaurant: https://www.hetvuurschebos.nl/

Wij zijn nergens gestopt dus het is voor ons niet bekend of honden welkom zijn.


Toegankelijkheid: Te voet zijn de wegen goed te begaan. Echter gaat het om bos gebied waar je veel gebruik maakt van onverharde wegen en soms smalle paden. De paden zijn wel allemaal vlak dus je loopt geen heuvels op en af. Met een aangelijnde hond is de wandeling goed te maken. Je deelt veel paden met ruiters en fietsers. Tijdens de route zijn er nauwelijks gelegenheden om op een bankje te kunnen rusten.


Onze ervaring:

Wij zijn eigenlijk voor een andere route naar dit gebied gereden maar in verband met Corona was deze route afgesloten. Wij zijn de oertijdwandeling met toeval tegen gekomen maar omdat wij er nu toch al waren en gerekend hadden op een goede wandeling zijn wij deze route gaan volgen.

De route is erg makkelijk te lopen via de blauwe paaltjes. Je loopt door een mooi bosgebied heen. Nadeel voor mensen waarvan de hond los kan, is dat het hier niet veilig is omdat je paden moet delen met andere weggebruikers. Ik heb overigens zelf nergens gezien of de hond überhaupt wel los mag. Wij hebben na deze wandeling besloten zeker nog eens terug te keren naar dit gebied en vooral het gezellige dorp.


Foto's:



94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page